Lokacija

Kondominijum „Sokolis“ pozicioniran je u Erdogliji – jednom od najotmenijih kragujevačkih naselja, tačno prekoputa Sokolane. Lokacija ovog kompleksa obezbeđuje blizinu svega što je savremenom čoveku svakodnevno potrebno, kao i veliki broj posebnih pogodnosti za relaksaciju i rekreaciju. Erdoglija je grad u gradu, sa svim elementima kulturne i urbane celine, tako da je „Sokolis“ okružen poslovnim centrima, brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima, ali i gustim zelenilom. Ovo mesto nije slučajno pre 100 godina izabrano za prvu planski izgrađenu radničku koloniju na teritoriji Srbije, poznatu kao „zeleni grad“. Jedinstven spoj gradskog i prirodnog okruženja čini lokaciju idealnom za život, a veoma blizu centra.

Sokolis–kada pomisliš na dom

Kondominijum „Sokolis“ pozicioniran je u Erdogliji – jednom od najotmenijih kragujevačkih naselja, tačno prekoputa Sokolane. Lokacija ovog kompleksa obezbeđuje blizinu svega što je svakom čoveku svakodnevno potrebno, kao i veliki broj posebnih pogodnosti za relaksaciju i rekreaciju. 

prodajem stan u kragujevcu
0
Stanova
0
Poslovnih prostora
0
Lamela
0
Parking mesta
sokolis prodaja stanova

Otmeno okruženje s pogledom

Vrednost lokacije ne određuju samo blizina centra, infrastruktura, zelenilo i spomenici kulture, već pre svega ljudi koji na njoj žive. A budući stanovnici „Sokolisa“ će za prve komšije imati mlade naučnike Univerziteta u Kragujevcu, kojima su stanovi dodeljeni pre nekoliko godina.

Uz mnoge neobične prednosti lokacije „Sokolisa“ našla se i blizina kragujevačkog hipodroma, koji danas predstavlja uspomenu na vreme kada su konjske trke bile popularna zabava u elitnim društvenim krugovima. I dalje se tu nudi mogućnost jahanja i vožnje fijakerom u okviru aktivnog konjičkog kluba.

A pogled? Kako hoteli izuzetno vrednuju sobe sa pogledom, treba istaći kako se sa uzvišenja Erdoglije najbolje vidi panorama Kragujevca. Iz „Sokolisa“ se pruža širok pogled na centar sa kupolama koje krase najlepše građevine, i obrnuto, gledano sa viših spratova u centru, kompleks „Sokolis“ ističe se na horizontu.

I još – kvart ima svoju osnovnu školu, vrtiće, restorane, radnje i najveći tržni centar u gradu, što omogućava porodicama da efikasno organizuju život i aktivnosti. Na prevoz Vam takođe neće odlaziti puno vremena, s obzirom na blizinu Bulevara Kraljice Marije, kao saobraćajne žile kucavice Kragujevca.

Vizuelno posebna novogradnja sa stilom i karaterom

Ukoliko ja vaš izbor novogradnja, kondominijum „Sokolis“ odgovoriće na sve Vaše zahteve! Kompleks „Sokolis“ čine novi stanovi i nekretnine u izgradnji – prilagođeni modernom stilu života. U njemu su nekretnine koje odlikuju kvalitetne instalacije, kvalitetna stolarija, maksimalna iskorišćenost prostora i komfor o kakvom ste sanjali. 

Građevinsko preduzeće „Grading“ doprinelo je vizuelnoj posebnosti ovog kvarta angažovanjem akademskih slikara za osmišljavanje fasada četiri stambena objekta.

Motivi ptica i plodova karakterističnih za Šumadiju – grožđa, šljiva i jabuka, razbili su strogost ravnih linija savremene gradnje. Murali i mozaici jarkih i pastelnih tonova oživljavaju vidik i daju ulicama optimističan karakter. Za razliku od naselja u kojima su sve zgrade slične i teško je razlikovati ulicu od ulice, okolina „Sokolisa“ odiše originalnošću oblika i boja, što je podstaklo čak dva popularna ovdašnja kafića da ponesu imena velikih slikara – „Pikaso“ i „Salvador“ (Dali). Interesantan podatak je i da je u ovom kraju živela Olja Ivanjicki, jedna od naših najpoznatijih umetnica.

Sigurnost pre svega

Koncept kondominijuma pruža potpunu sigurnost kvartu „Sokolis“ i njegovim stanarima. Kupovinom nekretnine u stambeno-poslovnom kompleksu „Sokolis“ birate dom u zaštićenoj poslovnoj zoni, sa recepcijom 24/7, pristupom pomoću kartice, video-nadzorom, privatnim parkom kao oazom mira i podzemnim garažama.

Mesto susreta istorije i budućnosti

Čitava okolina „Sokolisa“ je duboko uronjena u istoriju. Naš stambeno-poslovni kompleks se nalazi na obronku Spomen-parka Šumarice, koji obuhvata preko 350 hektara održavanog zelenila. Staze za šetnju i trčanje obilaze 10 spomenika i muzej „21. oktobar“. Ova oaza ispunjena cvrkutom ptica takođe je proglašena kulturnim dobrom od izuzetnog nacionalnog značaja.

Na području nekadašnje radničke kolonije niču moderne zgrade, a među njima se „Sokolis“ ističe visinom. Prekoputa je stara Sokolana – simbol ovog dela grada, po kojoj „Sokolis“ nosi ime. Drvena građevina podseća na srednjevekovni dvorac po svom širokom tremu sa nizom stubova i naročito po šiljatoj kuli u sredini. Originalna arhitektura sedišta Sokolskog društva iz 1929. godine bila je korišćena za kulturna i sportska dešavanja, dok ju je danas Zavod za zaštitu spomenika proglasio kulturnim dobrom. Zbog njenog bajkovitog izgleda usred vrta sa muzičkim paviljonom i spomenikom kralju Aleksandru I Karađorđeviću, stanovnici Erdoglije se osećaju kao naslednici bogate kulturne tradicije.

„Sokolis“ – vrhunsko rešenje za energetski efikasan način života

U srcu naše gradnje nalazi se posvećenost najvišim standardima kvaliteta i održivosti.

Energetski pasoš B kategorije:
Svaka zgrada u kompleksu Sokolis poseduje Energetski Pasoš B kategorije. To znači da su minimalni gubici toplotne energije garantovani, pružajući vam visoku energetsku efikasnost, komfor i dugoročnu uštedu. Vaš dom postaje ekološki odgovoran i ekonomičan.

Efikasnost kroz izolaciju:
Sokolis se ponosi savršenim sistemom termo izolacije kamenom vunom debljine 12cm + kamenom vunom d=5cm ka hodnicima zgrade. Ovaj inovativni pristup smanjuje mesečne troškove grejanja i hlađenja na minimum, čime ne samo da štedite novac, već i aktivno doprinosite očuvanju životne sredine.”

„Sokolis“ – prostor za život čoveka 21. veka

Kompleks „Sokolis“ odlikuje najsavremeniji koncept stanova, prilagođen zahtevima moderne porodice. Svi stanovi koncipirani su da omoguće maksimalnu funkcionalnost, sa optimalnim odnosom kvadrature u odnosu na broj spavaćih soba. Posebna pažnja posvećena je terasama, tako da svaki stanar može uživati u pogledu i jutarnjoj kafi na otvorenom.
Podzemne garaže namenjene su parkiranju, ali sadrže i tehničke prostorije. Organizovane su tako da je prostor podeljen na podzemnu garažu ispod unutrašnjeg dvorišta i na garaže ispod svake lamele. Garaže su međusobno povezane. Svakoj lameli je opredeljen sopstveni garažni prostor. Ukupno je planirano 679 parking mesta.
Svaki od ulaza 12 lamela iz dvorišta ima sopstveni naziv i amblem. Pored amblema izvedenog u reljefu ili mozaiku sa pozlatom nalazi se ploča sa tekstom koji objašnjava naziv. Zamišljeno je da ti zanimljivi i kratki tekstovi zajedno čuvaju uspomenu na zlatno doba nekadašnje kolonije i aktivnosti Sokolskog društva, ali i da pružaju stanovnicima „Sokolisa“ osećaj da žive na veoma značajnom mestu.

Sokolis sistem opreme stanova:

Fasadna stolarija – Detalji čine razliku. Zato smo se odlučili za sedmokomornu pvc stolariju sa troslojnim staklima, pružajući vam ne samo estetski doživljaj već i dodatnu izolaciju koja štiti vaš dom od spoljnih uticaja. Prozori su od profila proizvođača Rehau, sa troslojnim staklom 4 godišnja doba, opremljeni aluminijumskim roletnama i ugrađenim elektro motorima i unutrašnjim podprozorskim daskama.

Podovi – Troslojni parket proizvođača Tarkett, kolekcija Salsa, boja – hrast premium / hrast baron kuper ili hrast rustik, debljina 14mm, fabrički lakiran sa 30% sjaja.

Keramika

Kupatila i toaleti – Uvozna granitna keramika visokog kvaliteta iz definisane palete linija i kolorita.

Kuhinja – Uvozna granitna keramika visokog kvaliteta iz definisane palete linija i kolorita.

Terasa – Protivklizne granitne pločice visokog kvaliteta .

Kupatilska oprema – Umivaonik sa policom, linijski slivnici Acco, staklena tuš kabina, ugradni vodokotlić sa softclose daskom, baterije Herz, boja sanitarije hrom ili crna, bojler sa prohromskim kazanom zapremine 80l. Ispred svakog stana se nalazi ugrađen vodomer.

Unutrašnja vrata – MDF vrata farbana poliuretanskom bojom u beloj boji.

Ulazna vrata – Sigurnosna vrata sa obe strane obložena u dekoru hrasta sa 17 tačaka zaključavanja.

Klimatizacija – Ugrađen klima uređaj kapacitetea 12000 Btu

Grejni sistem – Objekat je priključen na daljinski sistem grejanja – gradska toplana . U stanu je predviđeno radijatorsko grejanje sa termoglavama. Svaki stan poseduje merač potrošnje – kalorimetar.

Kontakt

telefon

Prodajna kancelarija
ulica Laze Marinkovića 27A
(kompleks Panorama), 34000 Kragujevac

email

Prijatelj projekta

cene nekretnina kragujevac
© 2024 – Grading Sva prava zadržana.